Hvor tit skal du så egentlig vaske dine jeans?

Når du har købt jeans som er gennemfarvet som i sort eller blå farve, så vent første gang med at vaske dem så farven vil binde sig i jeans stoffet. Du vil se at farven vil holde længere tid. Hvis ikke dine jeans har synlige pletter eller dårlig lugt, så er det faktisk ikke nødvendigt at vaske dem før, at de er brugt 4-5 gange. Når de vaskes er der dog et par ting, som du skal være opmærksom på. 

Her er 4 tips hvordan du vasker dine jeans:

  • Tjek vaskeanvisningen: Denim jeans findes i dag i mange forskellige farver og vaskebehandlinger, at man ikke kan få to ens par. Det er derfor vigtigt at tjekke dine jeans vaskeanvisningen inden vask, da alle jeans ikke vaskes på samme program. 

 

  • Smid dine jeans i fryseren: Hvis dine jeans ikke er snavsede, men har en ”sur lugt”, så kan du altid smide dem i fryseren. Dette trick dræber bakterierne på dine jeans, og de vil være klar til brug igen.

 

  • Vask dine jeans med omtanke: Det er vigtigt, at du bruger vaskemiddel, som passer til farven på dine jeans, da du ellers vil opleve, at farverne på dine jeans vil falme. Undgå desuden at bruge skyllemiddel, når du vasker jeans, da dette slider stoffet og farven. 

 

  • Vask dine jeans med vrangsiden ud: Dette simple tip gør en kæmpe forskel! Vend vrangen ud på dit denim tøj og huske at lukke knapper og lynlås, så det ikke ødelægger det andet tøj i maskinen.

 

Vidste du? 
At mange cowboybukser som f.eks. Levis 501 sorte er imprægneret i eddike under produktion, hvilket er med til at skåne din jeans og give farven en længere levetid.

Sådan holder dine bukser farven:

Det er faktisk et gammelt husmor trick, som du selv kan praktisere derhjemme! Du kan simpelthen lægge dine jeans i blød i en balje med 5 liter koldt vand tilsat 4 spiseskefulde eddike i en halv time inden, at du vasker dine jeans i vaskemaskinen. Du bør ikke vaske cowboybukser buksern andet tøj i jeans materiale sammen med andet tøj da det vi virke som sandpapir på dit andet tøj i vaskemaskinen.

Tag desuden dine jeans ud af vaskemaskinen hurtigst muligt efter vask, så undgår du folder.