Sådan vaske du din Cap

Du er måske en af dem, som ikke lige tænker over, at din cap skal vaskes? Det er faktisk en god idé at gøre det en gang i mellem. En kasket bliver mindst lige så beskidt som alt dit andet tøj og den kommer højst sandsynligt også til at lugte med tiden hvis du ikke får en plejet! Vi sveder alle ud af hovedbunden og når du måske går med voks i håret, vil din kasket blive snavset og kan begynde at lugte. Og så er det ikke så fedt at vise svedpletter frem overfor vennerne hvor du tager din cap af. Måske har du tabt du din cap og den bliver beskidt? Faktum er, hvis din blevet beskidt eller bebydt at lugte så skal den selvfølgelig vaskes. Onkel P kommer her med en vejledning til hvordan, at du vasker din Cap eller kasket uden at ødelægge eller misfarve den.

Håndvask din Cap

Det bedste er at vaske din kasket i hånden så du kan give den lidt ekstra pleje på de områder der har mest brug for det. Når du vasker din kasket i hånden, vil du være helt sikker på, at vaskemaskinen ikke ødelægger den. Fremgangsmåden er således at du skal bruge en balje med varmt vand, hvor du hælder lidt vaskepulver eller vaskemiddel i. Når vaskepulveret er opløst i det lune vand så er det tid til at lligge kasketten i vandet. Sørg for at gøre hatten helt våd, og derefter gnubbes grundigt med sæbevand på eventuelle pletter.

Lad gerne din kasket blive i baljen i en times tid for dernæst at tage den op og skylde den i varmt og derefter koldt vand for at få eventuelle sæberester ud. Til sidst skal kasketten hænges til tørre, og så har du en kasket, som er klar til at blive luftet igen og den grimme lugt og urenheder vil være fjernet fra kasketen. 

Maskinvask din Cap

Hvis du synes, at det er nemmere at smide kasketten i vaskemaskinen, så er dette også muligt. Palle fra Onkel P herrebutik anbefaler, at du bruger en "vaskebøjle til caps" (koster ca kr 50-100,-), når vasker en kasket i vaskemaskinen for at kasketten holder sin form.

Din vaskemaskine har højst sandsynligt et program, som hedder finvask eller uldvask, som du helst skal bruge, hvis du skal vaske din cap i en vaskemaskine, og så skal den helst vaskes på 30 grader. Hvis du ikke har dette program, så skal du sørger for, at omdrejninger og temperatur er på det laveste, når du vasker. Når du vasker i vaskemaskinen skal du bare tilsætte lidt vaskepulver eller vaskemiddel, og hvis der er pletter på kan du eventuelt gnubbe pletten med ekstra vaskemiddel.

Fremgangsmåden til at vaske din kasket er den samme om vi taler om en baseball cap, en jersey cap, snapback eller eller hvilken som helst anden kasket.

Et sidste råd til dig som elsker at bruge en cap! Det råd vi kan give vil være at det er altid godt at have flere kasketter at vælge imellem, så når den ene bliver luftet eller hænger til tørre er der altid en anden cap til at beskytte hovedet.  

Se her hvis du har brug for at købe en ny kasket eller se på vores andre blog indlæg med tips og inspiration.