Når dit jakkesæt eller habit skal rengøres, skal du tænke på plejen af blazer og bukserne. Man skal helst ikke sende sættet til kemisk rens for tit, da man i tilfælde af for hyppig rensning risikerer at ødelægge materialerne, resultatet er at jakkesættet ser kedelig ud og med en blank overflad.

Om dit jakkesæt er i to dele eller tre dele med vest så er fremgangsmåden den samme. Faktisk bør du kun rense dit jakkesæt et par gange om året nok, ved mindre at du selvfølgelig er ude for et uheld, hvor du får store synlige pletter på sættet.

 

Benyt gerne flere jakkesæt

Den måde at forlænge levetiden på dine jakkesæt er ved at benytte flere sæt. Du bør bruge din jakkesæt et par gange før, at du skifter til et andet. Ved at skifte i mellem forskellige jakkesæt overbelaster du ikke dit sæt for meget, og dermed forlænger du levetiden på det da det har godt af at blive luftet. Du bør desuden børste din blazer og bukser af hver gang efter brug, så du får fjernet snavs, støv og eventuelle krummer fra middagen. Når du hænger dit jakke sæt på plads skal det beskyttes, gerne i en stofpose, på en bred træbøjle, så det kan ånde. Den brede træbøjle hjælper desuden også blazeren med at holde sin form, så du undgår eventuelle folder. Brug også gerne en buksebøjse så jakkesæts buksen retter sig ud og eventuelle pressefolder retter sig ud.

 

Sæsonbestemte jakkesæt

Hvis du ejer et sæsonbestemt jakkesæt f.eks. et uld jakkesæt til vinteren, så vil det være en god idé at sende det til rens inden, at du hænger det væk. På den måde sikre du, at du står med et skarpt jakkesæt klar til brug, og så slipper du for indgroet madrester og pletter på dit sæt. Når du får dit jakkesæt tilbage fra rens, så skal du selvfølgelig hænge det på en bøjle i en stofpose som normalt. Tilsvarende hvis du har et lettere jakkesæt eventuelt i hørmaterialer eller tyndere bomuld gør det samme som når du hænger dit lidt tykkere jakkesæt på sommerferie.

Det letteste er naturligvis at man passer godt på sit jakkesæt, lufter det godt efter brug og beskytter det i skabet på en god jakkesæts bøjle og i beskyttelse så det undgår støv og smuds når det bare hænger. Et jakkesæt har også godt af at have lidt plads omkring sig i skabet, så helst ikke for proppet i jakkesæts skabet.

Du blive blive overrasket hvor lang tid du kan have dit kvalitets jakkesæt ved passe godt på det og følge ovenstående tip.

Her kan du se et par eksempler på Onkel P’s udvalg af blazere og bukser.

Se også Onkel P's andre blog indlæg f.eks. stryge vejledning