Vidste du, at det kræver 10.000 Liter vand at producere et par jeans og 2.700 liter for en T-shirt?

Det gør det, og det koster på den bæredygtige regning og det behøver ikke at være sådan. Det, vil vi gerne være med til at ændre på hos Onkel P.

Her er det vigtigt at vi skubber på og prøver at ændre kulturen indenfor produktion af tøj. Vi skal tænke ikke bare i økonomi, men også i økologi ! Vi skal tænke fremad og tænke fremtid.

Onkel P vil rigtig gerne gøre det lettere for vores kunder at handle med god samvittighed. Onkel P er mere end en tøj butik, "Vi er hvor du er!" - vores service er unique og det helt naturligt at vi deler vores tanker om bæredygtighed. Derfor har vi bæredygtige mærker på menue som  Knowledge Cotton Apperal, Filippa K, Foret og Saddler of Scandinavia. Se vores udvalg af Økologi og Bæredygtige produkter.

 

Hvad er Økologi?

Økologi er en videnskab. En videnskab om det der sker, i forholdet mellem os levende væsner og det miljø vi lever i.

Det handler om den måde vi behandler - og påvirker naturen og hvilke resultater der kommer ud af de handlinger vi mennesker laver. Det drejer sig både om de levende organismer, som planter og dyr men også om de livløse omgivelser som eksempelvis vores klima.

Det er os mennesker, der skaber økologien og herved skaber betingelserne for naturen og de organismer der skal leve og gro i den. Det er altså op til os, at sikre de bedste vilkår for den verden vi lever i. I økologien, forsøger man at fokusere på naturlige råvarer. Naturlige måder at producere og skabe på. Det betyder, at de økologiske varer vi køber, ikke er tilsat andre stoffer end de der findes i naturen. Ingen kunstige stoffer, ingen giftstoffer. Det er sundest for os, og det er sundest for vores natur. 

 

5 grunde til at vælge økologi

  1. Undgå giftige stoffer og sprøjtemidler. Vidste du at huden er kroppens største organ og den skal du passe på og ikke påføre den med ikke-naturlige kemikalier.

  2. Bedre forhold for dyr. Simple ting som at køer kommer på græs eller at høns har plads til at vokse, er noget at det økologien fokuserer på. Hvor naturligt det end lyder at dyr skal have lov at leve i naturen, forholder det sig desværre ikke altid sådan, men derfor - skal du vælge økologi.

  3. Vand til vores børn. Vi bruger voldsomme mængder af vand i fremstillingen af tøj og vand som bliver fyldt med pestisider og kemi. Vi skal passe på vores vand da mange områder snart ikke har adgang til rent vand. Hvis vi skal tænke på vores kommende generationer med adgang til sikkert og rent vand, skal vi vælge økologisk. 

  4. Skån naturen. Beklædningsindustrien regnes for en af de mest forurenende i verden, kun overgået af olieindustrien. Vi taler alle om grøn energi, så hvad med beklædningsindustrien?

  5. Fordele for ulandene. økologi kan være en vigtig brik i kampen mod fattigdom i udviklingslandene. WWF seneste forsøg i lande som Pakistan har bevist økologisk produktion kan sikre bedre levevilkår i fabrikkerne og mulighed for indtjening hos bønderne.

 

Hvad er bæredygtighed?

Bæredygtighed og økologi hænger sammen. Eller, det skal det gerne gøre. Bæredygtighed er den måde vi enten udnytter, eller slider på vores natur. Det handler om, hvorvidt vi formår at leve vores liv med alt hvad det indebærer, uden at ødelægge og nedslide den klode vi bor på. Vi skal bevare og fastholde de vilkår kloden har brug for, samtidig med at vi som mennesker skal udvikle på os selv og vores teknologiske samfund. I bred forstand, skal det hele altså gå op i en højere enhed.

 

5 grunde til at vælge bæredygtighed:

  1. Lev længere. Vi leverer længere og befolkningstallet stiger. Derfor, er det uhyre vigtigt, at vi har dem med i de grundlæggende beslutninger vi træffer. Dem der omhandler os selv, vores samfund og vores fremtid.

  2. Teknologisk udvikling. Vi lever i en verden, hvor vores brug af og behov for teknologi, er enormt. Vi udvikler hele tiden nye teknologi og vores behov bliver hele tiden større. Men, uden at vi fokuserer på at skabe teknologien på bæredygtig vis, stopper udviklingen.

  3. Red klimaet. Klimaændringer kan delvist afhjælpes gennem bæredygtig udvikling. Bæredygtig udvikling kan sikre et lavere brug af fossile brændstoffer som ikke er bæredygtige fordi de producere drivhusgasser. Flere mennesker på jorden, kræver mere energi.
  4. Vi er nødt til at tænke bæredygtigt for at sikre en stabil økonomi, for os selv og for resten af verden. Hvis alle lande skal have en chance for at overleve, er vi som samfund nødt til selv at tage ansvar for den måde vi producerer varer på og den måde vi udvikler på.

  5. Politisk bæredygtighed. Det er ikke hverken simpelt eller nemt at tænke bæredygtigt. Det er ikke noget man kan gøre alene, men noget vi skal være fælles om og noget alle er nødt til at bakke op om, på et eller andet plan. Det, kan starte med de politiske beslutninger der træffes.

 

Så hvordan er Onkel P både økologiske og bæredygtigt tænkende?

Bæredygtige Brands

Flere af de brands vi forhandler, er allerede langt foran på den skala. Filippa K, Knowledge Cotton, Forét og Saddler, er nogle af de mærker, der har skabt deres brands ud fra et bæredygtigt koncept. De går op i, hvordan og hvor deres tøj produceres. De producerer deres kollektioner på nænsomme og skånsomme metoder for miljøet. De tænker ansvarligt og bekymrer sig ikke bare om mode, men også om den verden moden skal leve og gro i. De har alle fokus på økologi og I kan i fremtiden se endnu mere bæredygtigt tøj hos os fra de forskellige brands.

 

Efterspørgsel på økologi

Vi er blevet super gode til at tænke på økologi, med vores kost og vores sundhed. Vi tænker over hvad de madvarer vi spiser indeholder og vi er opmærksomme på, hvilke kemikalier de produkter vi dagligt smører os ind i, indeholder. Vi er blevet bevidste om, hvor vigtigt det er for os, for vores natur og for den verden vi vokser op i, at vi tænker fremad. At det ikke bare er vores mad der skal produceres med omtanke, men også det vi tager på.Efterspørgslen vokser på tøj med tanker bag. Tøj der er produceret med øje for vores natur og for de omgivelser vi lever i. Der er et fortsat voksende fokus på økologi og bæredygtighed fra både forbrugere og producenter.

 

Fornuftig Fashion

Tøj kan sagtens være lige så stilfuldt, cool og med på moden som altid og samtidig være produceret på en måde, der er fornuftig.

Hos Onkel P lytter vi til vores kunder. Vi kan mærke at efterspørgslen er der, og det er vi rigtig glade for. Vi er stolte over at vores passion for bæredygtige materialer, der er sunde for vores miljø, der nu og altid kan være en del af vores sortiment, takket være jer.

Er du med på den økologiske mode? Vi hører altid gerne jeres tanker, idéer og ønsker så tøv ikke med at skrive til os med forslag, vi kan altid bruge både ris og ros!