Når du køber en dyr kvalitets skind taske, læderstøvler, skind pung eller læderjakke vil du gerne at det holder i mange år. Du kan faktisk gøre meget selv for at det læderprodukt du har købt holder i flere år, hvis ikke et helt liv!

Du skal bare huske at passe godt på læderet og give det den rigtige behandling. Så vil du opdage at læderet opretholder sin blødhed og den naturlige patina vil gøre at din skindstøvler, skindjakke, lædertaske, eller læder pung vil kun blive flottere med årene.

Onkel P kommer her med et par råd, hvordan du forlænger levetiden på din favorit læderbeklædning eller læder tilbehør:

 

Forebyggende pleje af læder

Det vigtigste og nemmeste trick til forebyggende pleje af din læderjakke er først og fremmest at læse dens vaskevejledning. Der er flere typer af læder, og disse opfører sig ret forskelligt, så du er nødsaget til at være sikker på, at du benytter den rigtige fremgangsmåde.

For at beskytte din læderjakke eller læderstøvler mod skader fra vand og andre pletter skal du imprægnere læderet med en vandafvisende spray – helst inden at du tager læder produktet i brug første gang. Onkel P anbefaler dig her, at du benytter en spray uden parfume eller en spray, som ikke har en farvevirkende effekt på læderet. På den måde undgår du, at din jakke eller støvler får en uønsket misfarvninger eller lugt. Sidst men ikke mindst så skal du huske at imprægnere hele din læderproduktet og ikke kun enkelte dele af den, så det forebygget over for skader fra bl.a. vand. Husk at imprægnering spræg kun bør anvented udenfor eller i ventileret rum.

En lædertaske eller læderbælte bør behandles på samme måde som du plejer dine læderstøvler beskrevet ovenfor. Læderet er et naturmateriale som forbliver pænest når det for den beskyttende hinde som imprægnering giver dit læderprodukt. 

Kvaliteten på læderet er naturligvis også afgårende for hvor længe læderproduktet vil holde, således sælger Onkel P herrebutikken primært læder produkter fra Scandinaviens førende indenfor fremstilling af kvalitets læder accessories, SDLR of Scandinavien

 

Undgå rynket og tørt læder

For at undgå rynket og foldet læder er det meget vigtigt, at hænger jakken på en bøjle. På den måde beholder læderjakken sin naturlige facon. Du giver samtidig din læderjakke mulighed for at tørre og få luft, såfremt at den ikke hænger tæt på andre jakker, blazere mm. Dette trick giver de bedste forudsætninger for, at du kan beholde jakken i mange år.

Når det gælder lædertasker er det også vigtigt at den står tørt og gerne fyldt ud med evt. avispapir, således beholder din taske den flotteform.

Dit læderprodukt kan dog også blive for tør. Hvis du oplever det, så anbefaler vi, at du skal smøre din læder taske med en læderbalsam, som er med til blødgøre og gøre f.eks læder pungen smidigt igen. Vores anbefalinger lyder igen, at man påføre læderbalsam det på hele læderproduktet, dog kun på ydersiden, da det ellers kan give ændringer i læderet udseende. Hvis disse ting er for besværlige, så kan det også anbefales, at man sender din lædertaske eller anden læderprodukt til professionel rensning én gang om året.

 

Hvis uheldet sker

Skulle din læderjakke eller lædertaske nu blive drivvåd, så må du aldrig bruge en hårtørrer eller andre former for varmekilder til at tørre den, da det ødelægger læderet! Det anbefales i stedet at tørre læderet af med et tørt viskestykke for til sidst at hænge den til tørre på en bøjle eller hvis det er en læderstøvle eller lædertaske skal de fyldes ud med avispapir og så stilles til tørre i et varm rum.

 

Ved at klike her kan du se eksempler på Onkel P’s udvalg af lædervarer